ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στη Βουλή

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει όχι μόνο όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα τρία χρόνια στην κοινωνική πολιτική, αλλά να υπενθυμίσει και τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Το πρώτο crash test κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε mood εκλογών

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα Τετάρτη - στη συζήτηση που προκάλεσε ο ίδιος - να αναδείξει στη Βουλή όχι μόνο όλα όσα έχουν γίνει αυτά τα τρία χρόνια στην κοινωνική πολιτική, αλλά να υπενθυμίσει και τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την «επέτειο» μνήμης του δημοψηφίσματος του 2015. «Με σχέδιο, επαγγελματισμό και ισχυρή πολιτική βούληση η κοινωνία ήδη δρέπει τους έμπρακτους καρπούς της προσπάθειας αυτής. Στην πράξη και όχι στη θεωρία. Γιατί αυτή είναι η βασική μας διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που διέπρεψε στη θεωρία και τα παχιά λόγια και απέτυχε οικτρά στην πράξη, επισωρεύοντας πάμπολλα δεινά στην καθημερινότητα και το εισόδημα των ανθρώπων» τόνισε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ουσιαστικά το αποτύπωμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην προ ημερησίας συζήτηση που θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών.

ΝΔ: «Δεν ξεχνώ το 2015»

Για τη ΝΔ βασική στρατηγική είναι να υπάρξει σύγκριση μεταξύ της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης παρά τους αστάθμητους παράγοντες που ταλανίζουν την οικονομία και παρά την εκλογολογία που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην πολιτική επικαιρότητα, συνεχίζει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο. Στόχος του πρωθυπουργού είναι οι πολίτες να έχουν μια καθαρή εικόνα σύγκρισης όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές. Εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «δεν πρόκειται να χαρίσουμε την κοινωνική πολιτική στον Αλέξη Τσίπρα» και εξηγούν ότι η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον Πρωθυπουργό στη δεδομένη συγκυρία επειδή «δεν θέλουμε να χαθεί το έργο που έχει γίνει στο συγκεκριμένο πεδίο μέσα στην οξεία προεκλογική κόντρα».

Μεταξύ των άλλων, θα αναδειχθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών δεν επιβλήθηκε κανένας νέος φόρος, ότι αντιθέτως υπήρξαν πολλαπλές μειώσεις στη φορολογία και στις εισφορές, ότι η ανεργία μειώθηκε κατά 4,8 ποσοστιαίες μονάδες, ότι εγκαινιάστηκαν και εφαρμόζονται φιλεργατικές πολιτικές όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ότι αναδιαρθρώθηκε ο ΟΑΕΔ, ότι σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής για τα ΑμεΑ, ότι αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών και ότι όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, συνέβησαν πέραν των 43 δισ. τα οποία η κυβέρνηση έχει δαπανήσει για μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας και της ακρίβειας.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια αλλά και σε χώρους εργασίας όπως έκανε και με την ψηφιακή κάρτα όπου επισκέφτηκε σούπερ μάρκετ και μια τράπεζα, ενώ θα δώσει ιδιαίτερο βάρος σε λαϊκές συνοικίες προσπαθώντας να διαμορφώσει ο ίδιος την ατζέντα των εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας πάμε μέχρι τέλους για Novartis»

Από την άλλη μεριά, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να παίξει «σκληρό ροκ» και μέσα στη Βουλή θα σηκώσει πού ψηλά όχι μόνο τα θέματα της ακρίβειας, αλλά και το νόμο για τα πανεπιστήμια και τα εθνικά θέματα για τα οποία θα κατηγορήσει την κυβέρνηση, αλλά και το θέμα της Novartis. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δώσει το στίγμα του επ’ αυτής της υπόθεσης λέγοντας: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη». Μάλιστα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι αυτό το θέμα κάνει κακό και στο εσωτερικό της ΝΔ, λόγω της εμπλοκής του ονόματος του Αντώνη Σαμαρά και γι’ αυτό θα επιχειρήσουν να το συντηρήσουν αρκετά ψηλά όχι μόνο στη σημερινή συζήτηση, αλλά και μέχρι τις εκλογές.