ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις

Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις

Την ώρα που στην κυβέρνηση αναζητούν βαλβίδες αποσυμπίεσης, στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το θέμα και τις προεκτάσεις του, αντιπολιτευτική σημαία

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορούν για «μαφιόζικες» πρακτικές, ενώ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και ειδικά στο γραφείο Τύπου της γαλάζιας παράταξης και στο Νίκο Ρωμανό για άθλιες και χυδαίες διαρροές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαρροές που αφορούν την προσωπική ζωή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα επ' αυτών ο κ. Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε τον όρο εκτσογλανισμός. «Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο», ανέφερε στην τελευταία του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους», συνέχισε.

Σε επίσης σκληρό ύφος και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για λειτουργία «κοινών εκβιαστών» και «πρακτικές μαφίας»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και αυτός σε στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείσει τη βάνα του οχετού διότι θα πέσει ο ίδιος μέσα...

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού η οποία θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του Γιάνη Βαρουφάκη, κανείς πολιτικός αρχηγός σε προσωπικό επίπεδο δεν έχει ζητήσει - έστω και για λόγους επικοινωνιακούς - την παραίτηση του πρωθυπουργού, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό πολιτικά έχει τη σημασία του και ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως...

Εξίσου αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο προκειμένου να τοποθετηθεί δημοσίως για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος βίος αλλά και η κυβέρνησή του.

Ταυτόχρονα, έντονος προβληματισμός υπάρχει και στα στελέχη της ΝΔ που δεν έχουν καμία απολογητική γραμμή και ως εκ τούτου έχουν «εξαφανιστεί» από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και ατην κοινή γνώμη, αφού για 4η μέρα μετά τις αποκαλύψεις και τις παραιτήσεις, κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις θα είναι η πλήρης αλήθεια και το άπλετο φως σε όλες τις παραμέτρους αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Ο,τιδήποτε άλλο θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο.

Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα καθορίσει σαφώς και τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών.

«Αδύνατον τ'αληθές λαθείν», κατά τον αρχαίο Έλληνα ποιητή Μένανδρο...