ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση
Στις 8,7 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη Marc
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με 8,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αποτίμηση των παρουσιών Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά και εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου των πολιτών μετά τα προγράμματα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημοσκόπηση της Marc η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μικρή κάμψη σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ερευνών παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 32,8%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24,1%. Η διαφορά των δύο, συνεπώς, εντοπίζεται στις 8,7 μονάδες.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα που θα έπιανε το όριο για την είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 4,1% ενώ οριακά εκτός βρίσκεται το Μέρα 25 με 2,8%. Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι η επιλογή «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 3,7%, ποσοστό που θα έδινε κοινοβουλευτική παρουσία…

Πέρα από την πρόθεση ψήφου, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν την παρουσία των δυο πολιτικών αρχηγών, Μητσοτάκη και Τσίπρα, στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να κερδίζει τη μάχη καθώς συγκέντρωσε υψηλότερα ποσοστά στις θετικές γνώμες, συγκριτικά με αυτά που συγκέντρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το 52,1% έκρινε θετικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ μόλις το 34,7% είδε θετικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Σχετικά με τις εξαγγελίες των δυο, το 45% εξέφρασε ικανοποίηση για αυτές του πρωθυπουργού, ενώ σχετικά με το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 42,1% σε αντίθεση με το 31,0% του Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 48,6% ενώ δεύτερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο επόμενος με 27,6%, τον ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 23,8% ενώ 16,4% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο στο τιμόνι της χώρας», το 48,5% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 31,1% τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι ο τουρκικός λαός είναι εχθρικός το 72,2% απάντησε αρνητικά ενώ το 25,2% απάντησε θετικά.

Η ταυτότητα της έρευνας