ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Tα πρώτα του γενέθλια ως μονάρχης - Η μελαγχολική φωτογραφία

Κάρολος: Tα πρώτα του γενέθλια ως μονάρχης - Η μελαγχολική φωτογραφία
O βασιλιάς Κάρολος.
Instagram

Ο Κάρολος γιορτάζει σήμερα 14/11 τα 74α γενέθλιά του πρώτη φορά ως μονάρχης της Βρετανίας και χωρίς την μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ

Ο βρετανός μονάρχης Κάρολος γιόρτασε σήμερα τα 74α γενέθλιά του και με την αφορμή αυτή πήρε τον τίτλο του "The Ranger of Great Windsor Park" από τον πατέρα του--ένα τίτλο που ανατρέχει σε πάνω από τέσσερις αιώνες πίσω.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος που στέφθηκε βασιλιάς στη βρετανική ιστορία όταν διαδέχτηκε την μητέρα του στον θρόνο τον Σεπτέμβριο, θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς ιδιωτικά χωρίς να έχει προγραμματίσει κάποια δημόσια εκδήλωση.

Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ανέλαβε επισήμως τον νέο του ρόλο ως Ranger και έδωσαν στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία - μελαγχολική κατά πολλούς - του Καρόλου δίπλα σε μια βελανιδιά.

Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, κατείχε τον τίτλο αυτόν από το 1952, όταν η σύζυγός του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα και διαδέχτηκε έτσι τον πατέρα της, τον Γεώργιο George VI, στον θρόνο.

Η βασίλισσα Βικτώρια είναι μια ακόμη γαλαζοαίματη που κατείχε τον ρόλο αυτόν, ο οποίος μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων περιλαμβάνει και την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία, προστασία και συντήρηση του Great Windsor Park, του βασιλικού πάρκου στα σύνορα του Μπέρκσαϊρ και του Σάρεϊ.

Στα social media ευχήθηκαν φυσικά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 21:14 της 14ης Νοεμβρίου 1948. Ήταν το πρώτο παιδί που αποκτούσε η τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, και το πρώτο εγγόνι του Γεωργίου ΣΤ΄ και της Ελισάβετ.

Προπάππος του από την πλευρά του πατέρα του είναι ο Γεώργιος Α΄της Ελλάδας. Η βάπτισή του έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1948 από τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπρυ, Τζέφρυ Φίσερ, στο μουσικό δωμάτιο των ανακτόρων, ενώ χρησιμοποιήθηκε νερό προερχόμενο από τον ποταμό Ιορδάνη.

Το πλήρες όνομα που του δόθηκε ήταν το Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος.

Ως παιδί της κόρης του μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος δεν αναμενόταν να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα». Ωστόσο, στις 22 Οκτωβρίου 1948, λίγες μέρες πριν την γέννηση του Καρόλου, ο Βασιλιάς Γεώργιος χορήγησε βασιλική και πριγκιπική ιδιότητα για οποιαδήποτε παιδιά αποκτούσε η Ελισάβετ, κάνοντας έτσι τον Κάρολο βασιλικό πρίγκιπα εκ γενετής.