ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντινούπολη: Με τον πατέρα της 39χρονης μίλησε ο Μητσοτάκης

Κωνσταντινούπολη: Με τον πατέρα της 39χρονης μίλησε ο Μητσοτάκης
Η στιγμή της άφιξης της 39χρονης.
thestival.gr

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το απόγευμα η 39χρονη, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή - Σήμερα χειρουργείται - Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την οικογένειά της 

Με τον πατέρα της 39χρονη, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή επικοινώνησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την συμπαράσταση του στον πατέρα της Φώτη Δεπόλα.

Η περιπέτεια για την 39χρονη αλλά και την οικογένεια της έλαβε τέλος το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, οπότε και η Άννα έφτασε με τουρκικό ασθενοφόρο από την Κωνσταντινούπολη.

Εμφανώς συγκινημένη, η μητέρα της 39χρονης αγκάλιασε σφιχτά την κόρη της, που είδε για πρώτη φορά μετά το σοκαριστικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Μόλις κατέβηκε από το ασθενοφόρο, έστειλε μήνυμα προς όλους ότι είναι καλά και παρέλαβε την ανθοδέσμη από τη μητέρα της που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

«Νιώθω τυχερή, πάντα είμαι τυχερή στη ζωή μου και σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός» ανέφερε η 39χρονη, η οποία δήλωσε ότι θα ξαναπήγαινε στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε: «Έχω μάθει στη ζωή μου γενικά τις δύσκολες καταστάσεις να τις ξεπερνάω πάρα πολύ εύκολα. Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά, να χαλαρώσω γιατί αυτές οι δύο ημέρες ήταν πολύ πιεστικές από Τουρκία, γιατρούς , συνεντεύξεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές της έκαναν διάφορες ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε λέγοντας πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα. «Υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά περιστατικά, εγώ δεν έχω τίποτα , αλλά πολύ λυπάμαι για τους ανθρώπους, τα μωράκια και τα παιδάκια που πέθαναν» σημείωσε.

Η 39χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εάν χρειαστεί θα χειρουργηθεί στο πόδι, το οποίο τραυματίστηκε από την έκρηξη.

«Σώθηκε από θαύμα. Σώθηκε καθώς μπροστά ήταν μία οικογένεια που διαμελίστηκε, μαζί με το παιδάκι της» ανέφερε ο πατέρας της γυναίκας, Φώτης Δεπώλας, προσθέτοντας ότι η αγωνία της δικής του οικογένειας κορυφώθηκε, όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από την κόρη του, του είπε ότι είχε τραυματιστεί στην επίθεση.

Από την πλευρά της, η μητέρα της 39χρονης ανέφερε πως «Μόνο η Παναγία και ο Χριστός την έσωσαν». Στη συνέχεια έδωσε τα θερμά της συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους ανθρώπους τους στην τρομοκρατικής επίθεσης και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό της κόρης της.

Το πρωί, ο πατέρας της 39χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά από την βομβιστική επίθεση. «Πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς», ανέφερε.