ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Κολοβού: Η στιγμή που οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι της

Ιωάννα Κολοβού: Η στιγμή που οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι της

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, είδε νωρίς το πρωί της Δευτέρας τους αστυνομικούς να εισβάλλουν σε αυτό. 

Ένταση το πρωί της Δευτέρας (21/11) στα Ιλίσια, όπου η Ιωάννα Κολοβού έχασε τη μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό. Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για την απομακρύνουν.

Η στιγμή της εισβολής της Αστυνομίας καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο Facebook.

Γεροβασίλη: Η ΝΔ να άρει το πλαίσιο των κατασχέσεων

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετείχε στην κινητοποίηση στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, ανέφερε: «Την εποχή των συνεχών σκανδάλων, την εποχή των Πάτσηδων, βουλευτής της ΝΔ που σαν κοράκι έπεσε στην ακίνητη περιουσία των συνανθρώπων μας, σήμερα ξετυλίγεται μπροστά μας ένα άλλο επεισόδιο των πολλαπλών σκανδάλων, πλειστηριασμός για χρέος 10.000 ευρώ για μια κυρία χαμηλοσυνταξιούχο με προβλήματα υγείας.

Εντολή βίαιης εκκένωσης, βίαιης κατάσχεσης. Επτά η ώρα το πρωί σπάνε την πόρτα και μπουκάρουν, σαν να κυνηγούν τον μεγαλύτερο παραβάτη. Είναι ένας πολύ κακός τρόπος αρπαγής της πρώτης κατοικίας με μια πολύ άδικη απόφαση. Η προστασία της πρώτης κατοικίας ειδικά στις μέρες μας που η κοινωνία πλήττεται από ακρίβεια είναι χρέος και ευθύνη της ΝΔ να άρει τώρα το πλαίσιο των κατασχέσεων και να προστατεύσει τους ευάλωτους».

Κολοβού: Δεν πήρα ποτέ δάνειο

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (...). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δηλώνει η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της κα Κολοβού.

Όπως έχει υποστήριξει η κυρία Κολοβού «δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες, όταν η Εθνική έλεγε "όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα", μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Αυτό το χρέος σιγά – σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποιήσανε κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο».

Όπως ανέφερε η ίδια, δεν της έγινε καμία πρόταση να καταβάλλει κάποιο ποσό ώστε να κλείσει η υπόθεση. «Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω φοβερά άσχημα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.