ΕΘΝΙΚΑ

Νίκος Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα

Νίκος Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα
Σαφή μηνύματα από τον Νίκο Δένδια κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Baris Seckin/Anadolu Agency via Getty Images

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έστειλε σαφές μήνυμα κατά του αναθεωρητισμού, με αποδέκτες τόσο τη Ρωσία όσο και την Τουρκία.

Στο Βουκουρέστι διεξάγεται η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπου για πρώτη φορά μετά από καιρό θα βρεθούν στον ίδιο χώρο Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας φρόντισε κατά την άφιξή του στον χώρο της Συνόδου, να στείλει σαφές μήνυμα έναντι του αναθεωρητισμού. Ένα μήνυμα που πέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αφορά προφανώς και την Τουρκία η οποία καθημερινά κλιμακώνει την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας.

«Η Σύνοδος σήμερα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τους οποίους καλωσορίζουμε στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει ψηφίσει τα σχετικά Πρωτόκολλα εισδοχής», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

«Η ελληνική θέση στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής. Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι: «Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι μας στο youtube

Σχετικές ειδήσεις

Ενωτικό μήνυμα Νίκου Δένδια για την Ημέρα της Μεσογείου

Δένδιας και Τσαβούσογλου στο Βουκουρέστι: Η ατζέντα των δύο υπουργών

Δένδιας: Η Τουρκία έτοιμη να ανοίξει την «πόρτα του φρενοκομείου»