ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Τσιτουρίδης

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Τσιτουρίδης
Μήνυση σε βάρος του βουλευτή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων Χρήστου Πρωτόπαππα...

Την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με το αιτιολογικό ότι το κόμμα είχε εκφράσει άποψη για την υπόθεση πριν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης κατέθεσε σήμερα μήνυση σε βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων Χρήστου Πρωτόπαππα για κατάχρηση εξουσίας και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Τσιτουρίδης εγκαλεί τον ο κ. Πρωτόπαππα ότι μέσω της προεδρίας που ασκούσε, έστησε μια προειλημμένη πολιτικά απόφαση, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες, αυθαίρετους συλλογισμούς και ψευδείς παραδοχές, αποκρύπτοντας στοιχεία και μαρτυρίες με σκοπό να αναδείξει ευθύνες του κ. Τσιτουρίδη και να τον εκθέσει σε δίωξη.

«Ο δόλος του κ. Πρωτόπαππα αναδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι τόσο οι πολύχρονες έρευνες της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, όσο και οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν εντόπισαν την παραμικρή ένδειξη εμπλοκής του πρώην Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη δυσάρεστη αυτή υπόθεση» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τσιτουρίδης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για προειλημμένη απόφαση, ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην υπουργό εκτιμούν ότι το όποιο αδίκημα είναι παραγραμμένο.

Ροή Ειδήσεων