ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Εκλογές Απρίλιο ή Μάιο - Τι θα δείξει η πρώτη Κυριακή

Γεραπετρίτης: Εκλογές Απρίλιο ή Μάιο - Τι θα δείξει η πρώτη Κυριακή

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης προχώρησε σε μία πρώτη εκτίμηση για την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Για τις εκλογές, την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή αλλά και την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο υπουργός: «Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός», τονίζοντας, «Το πιο κρίσιμο είναι να βγει μία κυβέρνηση ισχυρή και δυνατή».

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «η πρώτη Κυριακή είναι πάρα πολύ σημαντική για την ΝΔ καθώς θα αναδείξει τον ηγέτη», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος, ότι το κυβερνών κόμμα θα κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Σε ερώτηση για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από τη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας είπε με έμφαση: «Υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί και πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού».

Σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι πρέπει «να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».

Όπως είπε, «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της (σ.σ. η δημοκρατία) άτομα που την επιβουλεύονται».

Παράλληλα δήλωσε: «Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος» και συνέχισε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις».

Καταλήγοντας για το ζήτημα διευκρίνισε πως άμεσα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: Θράσος να μας κατηγορούν εκείνοι που χειραγώγησαν την κοινή γνώμη

Το «αίνιγμα» του Μητσοτάκη για τις εκλογές: «Κάποιες θα γίνουν μετά το Πάσχα»

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του «χαρτί» - Δεν θα πάρει F-16 πριν τις εκλογές