ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι εκλογές στην ώρα τους - Στο υπουργικό ο κατώτατος μισθός

Μητσοτάκης: Οι εκλογές στην ώρα τους - Στο υπουργικό ο κατώτατος μισθός
Eurokinissi

Για τις εκλογές, την αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΣΥ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Η πρώτη κάλπη είναι η πιο κρίσιμη, αυτή που θα στείλει το μήνυμα για το ποιος θα έχει την αυτοδυναμία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Ygeiamou, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τις αλλαγές αλλά και τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το πότε θα πάμε σε εκλογές θα το ανακοινώσει ο ίδιος «στην ώρα του», με σεβασμό πάντα στο Σύνταγμα. «Εξαντλούμε την τετραετία. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Από εμένα θα το ακούσετε στην ώρα του», τόνισε.

Εκτίμησε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στη δεύτερη κάλπη. «Υπάρχει πρόταση, ξεκάθαρη, διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Προσερχόμαστε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, με σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, με διάθεση να πολιτευτούμε θετικά», είπε.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να αναπαράγω την τοξικότητα. Θα υποκλιθούμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού», προσέθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στον κίνδυνο της απλής αναλογικής, ενώ διευκρίνισε ότι η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, μιλώντας για την αναταραχή που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την υπόθεση Παππά και την παραπομπή Πολάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «βασικός εκφραστής του Πολακισμού, είναι ο κ. Τσίπρας». Σημείωσε, επίσης: «Δεν με απασχολεί αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Πολάκη. Το ζήτημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός.»

Ασύστολα ψέματα Τσίπρα για την υγεία

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και του συστήματος υγείας, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύστολα ψέματα» του κ. Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι «είναι εξοργιστικό να κάνει μικροπολιτική σε θέματα υγείας».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι κλίνες ΜΕΘ «παλιά ήταν πολιτικό ρουσφέτι». «Δεν συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο 600 κρεβάτια ΜΕΘ μας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ζόρι.»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ή είναι τελείως άσχετος ή κατά σύστημα ψεύτης.»

Οι αλλαγές στο ΕΣΥ

«Κάποιες από τις αλλαγές που κάναμε, που υλοποιήθηκαν ήδη, δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας, για γιατρούς του ΕΣΥ να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με ιδιωτική δραστηριότητα, αλλά και το αντίθετο, με ιδιώτες γιατρούς που εμπλέκονται στο ΕΣΥ. Για εμένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, διότι η Υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Είναι η υγεία στην ολιστική της προσέγγιση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα για την επόμενη 4ετία. «Είμαστε στους 107.000 υγειονομικούς, αντί για 100.000 προηγουμένως.»

Τόνισε, δε, ότι υπάρχουν οι πόροι για να κάνουν ακόμα περισσότερα έργα στον τομέα της υγείας την επόμενη τετραετία. Αναφερόμενος στα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ενώ τόνισε ότι «δεν γίνεται να μην έχεις ένα standard of care σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκεσαι. Το είδαμε στην πανδημία και θα το διορθώσουμε».

«Νομίζω πως πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε ήδη εξασφαλισμένους πόρους, για την εκπαίδευση των γιατρών, τη ροή των ασθενών, για υποδομές νοσοκομείων κ.λπ. Μπορούμε να βελτιώσουμε υφιστάμενα κτήρια, ενδεχομένως με δωρεές από ιδιώτες», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις υποδομές, είπε: «Θα πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί. Αν υπάρχουν π.χ. κτήρια στο κέντρο της Αθήνας που μπορούν να μετασκευαστούν σε δομές υγείας, θα ήμουν πολύ θετικός να συζητήσω τέτοιες ιδέες. Θα ήθελα να δω ένα εμβληματικό τέτοιο έργο. Πολλά νοσοκομεία, όπως π.χ. ο Ευαγγελισμός, έχουν αναπτυχθεί άναρχα. Χρειάζεται η παρέμβαση για να βελτιωθεί η κατάσταση.»

Σχετικές ειδήσεις