ΠΟΛΙΤΙΚΗ

''Δεν αισθανόμαστε ένοχοι"

''Δεν αισθανόμαστε ένοχοι"
«Εμείς δεν ζητήσαμε συνενοχή γιατί αυτό προϋποθέτει ενόχους και δεν είμαστε ένοχοι, ούτε αισθανόμαστε ένοχοι», υπογράμμισε...


«Εμείς δεν ζητήσαμε συνενοχή γιατί αυτό προϋποθέτει ενόχους και δεν είμαστε ένοχοι, ούτε αισθανόμαστε ένοχοι», υπογράμμισε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη συναίνεση την οποία δεν εξασφάλισε.
«Έχουμε αίσθημα ευθύνης και πατριωτικό καθήκον και αυτό ασκούμε, όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του κατεπείγοντος των αποφάσεων και δεν υπολογίζουμε το δήθεν πολιτικό κόστος, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει: "Δεν είναι περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητοι όσοι έχουν το μονοπώλιο να αρνούνται τα πάντα".

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο εργασιακό τις χαρακτήρισε ως ένα ακόμη βήμα για την αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο."Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της καρδιάς του ΠΑΣΟΚ, όμως υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα καθώς η χώρα μπήκε ανοχύρωτη στην κρίση'', είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει, ότι δεν καταργείται η συλλογική σύμβαση, ούτε οι κλαδικές, αντιθέτως ενδυναμώνεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει την Πέμπτη, λέγοντας, ότι τρία είναι τα σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν:
"α.)η δημοσιονονιομική σταθεροποίηση, ο μηχανισμός στήριξης και τα ευρωομόλογα ως πηγή δανειοδότησης, β).Σοβαρή εποπτεία και ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού στυσήματος όχι μόνο για να το σώσουμε αλλά και για να χτυπήσουμε τους φορολογικους παραδείσους, γ.) Πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη και καλύτερος προυπολογισμός για την ΕΕ".

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι, θα υπάρχουν ισχυρές πιέσεις από χώρες, όπως η Γερμανία που δεν συμφωνεί με αυτά.Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφωνία.Η προσπάθεια είναι εθνική υπερβαίνει τις στενές κομματικές γραμμές ο λαός έχει δείξει σημάδια ωριμότητας, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

''Καλό είναι ο κ. πρωθυπουργός να μην προκαλεί την κοινή γνώμη, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση του δεν είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της χώρας'' απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ροή Ειδήσεων