ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Το «λίφτινγκ» στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ - Τι αποφάσισε η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου

Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα πιο συγκεντρωτικό μοντέλο, με στόχο να αποφευχθούν τα «φάλτσα» που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου

Αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί η Κουμουνδούρου στον δρόμο για τις κάλπες έλαβε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής, που θέλει να αλλάξει πρόσωπο στις 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα πιο συγκεντρωτικό μοντέλο, με στόχο να αποφευχθούν τα «φάλτσα» που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια task force που θα επιχειρήσει να δώσει «φρεσκάδα» στο κόμμα, αλλά και τεχνοκρατικό σχεδιασμό, που τόσο έλειψε το προηγούμενο διάστημα.

Οι αποφάσεις είναι:

  • Το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις στα κανάλια
  • Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.
  • Συγκροτείται, επίσης, οργανωτική Επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις για να περνάει την κομματική γραμμή.
  • Συγκροτείται, παράλληλα, μια εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από τα νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστεί στις δράσεις του κόμματος.

Τα ονόματα ακόμα δεν επικυρωθεί, όμως θεωρείται δεδομένο ότι οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.