ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον Καστανίδη»

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον Καστανίδη»
Eurokinissi / Φωτογραφία αρχείου

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η σημερινή κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Νότιο Τομέα της Αθήνας και την Α’ Θεσσαλονίκης. Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Η απόφαση αυτή αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη υπάρχει σαφέστατη ενόχληση για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα και ουσιαστικά να τον αφήσει εκτός βουλής. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση επικοινώνησε με το πολύπειρο στέλεχος και του ανακοίνωσε την απόφασή του λίγα λεπτά πριν βγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή;

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: Ναι στην κοστολόγηση των προγραμμάτων - «Να τα πάμε αύριο το πρωί»

Εκλογές 2023: Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα διαφημίζει τον εαυτό του με ποτηράκια ΠΑΣΟΚ