Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ζω με 370 ευρώ το μήνα» - Οι φράσεις που δεν θα ξεχαστούν

Newsbomb

Eurokinissi

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης, ένας οξυδερκής πολιτικός με αρκετούς φίλους αλλά και αρκετούς εχθρούς

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω του Twitter.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης, ένας οξυδερκής πολιτικός με αρκετούς φίλους αλλά και αρκετούς εχθρούς.

Τα τελευταία χρόνια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αποσυρθεί από τα κοινά και πολλές φορές είχε παραπονεθεί ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ότι δεν έχει να πληρώσει τον υψηλό ΕΝΦΙΑ λόγω των ακινήτων στο όνομά του.

Το 2018 μάλιστα είχε πει: «Ζω με 370 ευρώ το μήνα», και ισχυρίστηκε ότι του έχει γίνει κατάσχεση στη σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Μαζί τα φάγαμε»

Ίσως μια από τις πλέον ιστορικές φράσεις της Μεταπολίτευσης ανήκει στον Θεόδωρο Πάγκαλο και ειπώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010. Η Ελλάδα είχε μπει στα μνημόνια, το ΔΝΤ ήταν εδώ, η οικονομική κατάσταση ήταν τραγική, ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους για τις περικοπές και τα κόμματα «σκοτώνονταν» για το ποιος είναι ο υπαίτιος της χρεοκοπίας της χώρας.

Μια φράση αμφιλεγόμενη από τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που για πολλούς έκρυβε μεγάλες δόσεις αλήθειας για το πώς δομήθηκε το πελατειακό κράτος της Μεταπολίτευσης. Για άλλους, όμως, μια προκλητική δήλωση ενός πολιτικού καθώς πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι τα περισσότερα χρήματα τα έφαγε το πολιτικό σύστημα κι όχι ο λαός.

«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: “Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved