ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές;

Πρόωρες εκλογές;
Ένα ιδιότυπο κίνημα κατά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στο κυβερνόν κόμμα...

Ένα ιδιότυπο κίνημα κατά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία προσωποποιείται στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου κυρίως και στον κ. Γιώργο Παπανδρέου δευτερευόντως, αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στο κυβερνόν κόμμα.

Τα γεγονότα της Τρίτης το βράδυ, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κορυφή της πυραμίδας, η οποία, στη βάση της, μπορεί να οδηγεί ακόμα και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών. Γεγονός αποτελεί ότι στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνόντος κόμματος, αλλά και μέσα στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου, ενισχύεται πλέον η πεποίθηση ότι "η χώρα, τον περασμένο Μάιο, παραδόθηκε αμαχητί στην τρόικα και στο μνημόνιο". Πρόκειται για μια άποψη που εδράζεται στη θέση που κατά καιρούς έχουν εκφράσει κυβερνητικά στελέχη, όπως η κ.Λούκα Κατσέλη, ότι περιθώρια διαπραγμάτευσης υπάρχουν ακόμα και τώρα, αλλά δεν εξαντλούνται.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, όπως σημειώνεται αρμοδίως, "και η ίδια όταν προσπάθησε να τα εξαντλήσει, με την περίπτωση των επιχειρησιακών συμβάσεων, δεν πέτυχε απολύτως τίποτα". Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον περασμένο Μάιο, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, η χώρα όφειλε άμεσα 19 δισ., τα οποία έπρεπε να καταβάλει σε ομολογιακούς πιστωτές της, αλλά δεν τα είχε. Και σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο είναι νόμος του κράτους, τον οποίο ψήφισαν όλοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στο ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι φυσικό, πάντως, όλη αυτή η αντιπαράθεση, σχετικά με την ασκούμενη οικονομική πολιτική, προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει την σημερινή πολιτική, απειλώντας ότι αν βρει εσωτερικά εμπόδια, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων