ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό

Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό
Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική...

Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στη ναυτιλία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, τόνισε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε ότι η άρση του καμποτάζ θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα και θα τονώσει το θαλάσσιο τουρισμό. Ενημέρωσε δε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρουαζιερόπλοια από ξένες εταιρείες, όχι μόνο να προσεγγίσουν τα ελληνικά λιμάνια, αλλά και να κάνουν αναπτυξιακά έργα που θα διευκολύνουν αυτά τα πλοία.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων στον εξορθολογισμό των λιμανιών κάνοντας λόγο για «λιμενικό Καλλικράτη» με τέσσερις άξονες. Το Αττικό λιμενικό σύστημα, της Β. Ελλάδος, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, από τα 890 λιμάνια, που έχει η χώρα, μόνον τα 12 είναι εθνικής σημασίας, ενώ 800 είναι «ορφανά» και «μπορεί ο καθένας να δέσει εκεί χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ».

Ακόμα, μίλησε για επανεξέταση και νέο σχεδιασμό των δρομολογίων στις άγονες γραμμές, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως αυτά που αφορούν τη ψηφιακή σύγκλιση.

Ροή Ειδήσεων