ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινη γραμμή» του Παπανδρέου στους βουλευτές του

«Κόκκινη γραμμή» του Παπανδρέου στους βουλευτές του
Απρόσκοπτα θα συνεχισθεί η κατάθεση νομοσχεδίων, που πρέπει να προωθηθούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους...

Απρόσκοπτα θα συνεχισθεί η κατάθεση νομοσχεδίων, που πρέπει να προωθηθούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους, παρά τις όποιες αντιδράσεις και αντιρρήσεις διατυπώνονται από βουλευτές ή ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το πρωθυπουργικό γραφείο, προς όλη την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι δεν θα δικαιολογηθούν τυχόν καθυστερήσεις και αναβολές. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι αλλαγές που αφορούν, για παράδειγμα, στα κλειστά επαγγέλματα θα προχωρήσουν κανονικά και μάλιστα στην έκταση που αρχικώς συμφωνήθηκε, χωρίς καμία διάθεση για συμβιβασμούς.

Η αίσθηση που δημιουργείται ολοένα κι εντονότερα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο για ολομέτωπη σύγκρουση, με όσους το αμφισβητήσουν. Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, αποθαρρύνει όλους όσοι είχαν κατά νου να εντείνουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς επιστρέφοντας στις εκλογικές τους περιφέρειες "κάτι" θα πρέπει να πουν στους ψηφοφόρους τους. Από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι με βάση τον εκλογικό νόμο, αν προκηρυχθούν εκλογές μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, τότε θα ισχύσει η λίστα, οπότε θα είναι στο έλεος των πρωθυπουργικών προθέσεων. Κατά συνέπεια, όσοι δεν έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να διαγραφούν, κάνουν ήδη δεύτερες σκέψεις για το αντάρτικο.

Προς το παρόν, πάντως, κι όσο ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στις Βρυξέλλες, τα περιθώρια έκφρασης δυσαρέσκειας είναι αξιόλογα. Το θέμα ωστόσο είναι τι θα γίνει από το βράδυ της Παρασκευής και μετά, όταν η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω, τελούν υπό την στενή παρακολούθηση της Ρηγίλλης, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση μπορεί να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις και γι αυτό σπεύδει να προετοιμασθεί αναλόγως...

πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων