Παπακωνσταντίνου: «Όχι σε πρόσθετα μέτρα»

Κοινωνικά μέτρα ως αντιστάθμισμα στην λιτότητα, ζήτησαν οι...

Κοινωνικά μέτρα ως αντιστάθμισμα στην λιτότητα, ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου κατά την συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ), Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2011.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μακρυπίδης ζήτησε να υπάρξει δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων τον επόμενο χρόνο, αλλά και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει κόπωση της αγοράς από τους φόρους και πρέπει να βρεθούν γρήγορα αντίβαρα.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι κερδίζει έδαφος η αντιμνημονιακή ψήφος , υπάρχουν πάνω από 100 χιλιάδες οικογένειες που έχουν πρόβλημα για το τι θα φάνε, πρέπει να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για αυτούς, όπως να στηριχτεί επίσης και το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Σχετικά με τις τράπεζες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είπε, ότι τους «χαϊδεύουμε» τα αυτιά , καθώς δεν στηρίζουν υγιείς επιχειρήσεις, αλλά δίνουν μόνο καταναλωτικά δάνεια.

Ακόμη ζήτησε να ανασταλεί το «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία, ώστε να στηριχτεί η οικοδομή.

Ο Οδυσσέα Κυριακόπουλος, αναφέρθηκε στον χώρο των νοσοκομείων λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για τις προμήθειες, όπου υπάρχουν τεράστια συμφέροντα τα οποία δεν έχουμε χτυπήσει.»

Επίσης , βουλευτές τόνισαν ότι το μεγάλο πρόβλημα για την χώρα είναι οι τόκοι των δανείων που κρατούν υψηλά το έλλειμμα.

Ο υπουργός οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι δεν είναι στο προγραμματισμό του η λήψη νέων μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου συζήτησε επίσης στο γραφείο του στην Βουλή με τον Γραμματέα της ΚΟ κ. Βασ. Έξαρχο και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ κκ. Ευθυμίου, Μπετενίωτη και Πρωτόπαπα, όσο αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και την συνεργασία τους με τους υπουργούς της κυβέρνησης.