ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος:Απαράδεκτο να υιοθετεί ο Füle τα σκοπιανά ψεύδη

Κουμουτσάκος:Απαράδεκτο να υιοθετεί ο Füle τα σκοπιανά ψεύδη

Σοβαρές απορίες και ερωτήματα από την υιοθέτηση ανυπόστατων ειδήσεων των ΜΜΕ στα Σκόπια από τον Επίτροπο Füle, για την δήθεν δολοφονία ενός Σκοπιανού από Έλληνες ακροδεξιούς, προκάλεσαν την επίκαιρη ερώτηση που άσκησε σήμερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος.

Την ανησυχία του για σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας του τρόπου αξιολόγησης και επεξεργασίας πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και των πηγών που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συλλογή πληροφοριών στις οποίες, μεταξύ άλλων, βασίζονται και οι εκθέσεις προόδου των σχέσεων ΕΕ - πΓΔΜ, έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του προς την Ε. Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Μικτής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ-πΓΔΜ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η υιοθέτηση και ο σχολιασμός από τον αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης Επίτροπο, κ. Stefan Füle, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter), της ανυπόστατης είδησης περί δήθεν δολοφονίας πολίτη της πΓΔΜ από εξτρεμιστική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη, που μετέδωσε ως πραγματικό γεγονός η κρατική τηλεόραση της πΓΔΜ και αναπαρήγαγε σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ και του Τύπου της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι δυνατόν ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν να εμφανίζονται ως αναπαραγωγείς ανυπόστατων ειδήσεων τις οποίες, με προφανείς σκοπιμότητες, σπεύδουν να «αξιοποιήσουν» κάποια ΜΜΕ στα Σκόπια. Τέτοια λάθη πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της ΕΕ εν όψει, μάλιστα, της δημοσιοποίησης της ετήσιας εκθέσεως προόδου της ενταξιακής πορείας της πΓΔΜ».

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: Φαντάζονται θάνατο φιλοσκοπιανού από Χρυσαυγίτες