ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Επιτυγχάνονται οι στόχοι – Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

Σταϊκούρας: Επιτυγχάνονται οι στόχοι – Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

«Νέες ενέργειες και νέα μέτρα δεν υπάρχουν» ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι αμέσως μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από το Eurogroup οι εταίροι θα κινήσουν τις διαδικασίες για να εγκριθούν οι αποφάσεις από τα κοινοβούλια των χωρών τους.

«Οι στόχοι για την επιμήκυνση και την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι θυσίες του ελληνικού λαού να αναγνωρίζονται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών έχουν εκπληρωθεί στο σύνολο τους και «αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από τους εταίρους μας.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Μαριά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση στις επαφές που είχε και έχει, καταθέτει τις εκτιμήσεις της για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, την εξέλιξη του χρέους και διατυπώνει τις εναλλακτικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς υπογράμμισε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αξιοποίηση αυτή την ώρα των αντιθέσεων των ΗΠΑ με τη Γερμανία.

«Αντί να ξανατρέχει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί Ουάσιγκτον και Μόσχα» που συμμετέχουν στο ΔΝΤ, σημείωσε οπ κ. Μαριάς.