ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ.Δούρου: Άβουλη και απούσα από τις εξελίξεις η ελλ. κυβέρνηση

Ρ.Δούρου: Άβουλη και απούσα από τις εξελίξεις η ελλ. κυβέρνηση

Τα «βέλη» της εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου για τη διαπραγμάτευση του προϋπολογισμού της ΕΕ και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις, για άλλη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση, μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών με αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό.

Ότι δηλαδή δεν διαθέτει καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα. Πήρε μέρος στη σύνοδο χωρίς να έχει διαμορφώσει σαφή στρατηγική μετώπων με άλλες χώρες προκειμένου να αποτραπούν οι διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις (σε ό,τι αφορά το αγροτικό και το ταμείο συνοχής). Εξελίξεις για τις οποίες εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τη στρατηγική της.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων. Και βέβαια, η in extremis συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, στο περιθώριο της Συνόδου, δεν μπορεί να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας κρίσης που βαθαίνει, με ένα μη βιώσιμο χρέος και μια καλπάζουσα ύφεση. Πολύ αργά και πολύ λίγο, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά και αποζητά ριζική αντιστροφή πολιτικής».

Ρoή Ειδήσεων