ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματογν​ωμοσύνη για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων

Πραγματογν​ωμοσύνη για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων

Στη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης θα προχωρήσει η νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του ΥΠ.ΟΙΚ για να διαπιστώσει εάν τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2006 μέχρι σήμερα διατέθηκαν για τους σκοπούς που αναφέρονται.

Την εντολή αυτή έδωσε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου μετά από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επεκτάθηκε και στα κονδύλια και άλλων υπουργείων, πέραν του ΥΠΕΞ, όπου εμφανίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις.

Μεταξύ αυτών που πρέπει να διερευνηθούν είναι αν πράγματι το 2007 υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι αν αυτές δικαιολογούνται από την έκδοση τότε νέων διαβατηρίων.

Όσον αφορά στον έλεγχο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ, αυτός παραμένει στα χέρια του κ. Μουζακίτη ο οποίος περιμένει απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη χορήγηση ή όχι στοιχείων λόγω του ευαίσθητου τομέα που καλύπτει το υπουργείο. Το ΥΠΕΞ είχε προσφύγει στο ΝΣΚ και ήδη ένα τμήμα του έχει αποφανθεί θετικά, αλλά λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια.