ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννος Παπαντωνίου: Δεν έχω να κρύψω τίποτα - Όλα στο φως

Γιάννος Παπαντωνίου: Δεν έχω να κρύψω τίποτα - Όλα στο φως

Με πολυσέλιδο υπόμνημα προς τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής απάντησε ο πρώην υπουργός...

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφέρει πως δεν επιθυμεί να κρύψει κάτι γιατί δεν έχει να κρύψει κάτι...

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αποκρούει τις κατηγορίες για απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» τραπεζικού λογαριασμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ της συζύγου του στην ελβετική τράπεζα HSBC επισημαίνοντας ότι αγνοούσε την ύπαρξη των χρημάτων που ήταν οικογενειακή υπόθεση της Σταυρούλας Κουράκου αφού προορίζονταν για την αποκατάσταση των παιδιών της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως εάν γνώριζε την ύπαρξη των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του θα τα δήλωνε στις υποβληθείσες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δεδομένου ότι προέρχονται από προφανείς και διαφανείς πηγές.

Σύμφωνα με τη γραπτή κατάθεση του πρώην υπουργού η σύζυγός του άνοιξε τον λογαριασμό το 2000 . Το συνολικό ποσό που εμβάστηκε στον αρχικό λογαριασμό ήταν 1.311.000 ευρώ. Από το 2000 και έπειτα δεν κατατέθηκε κανένα άλλο ποσό...

Ο επαναπατρισμός έγινε με νόμιμες διαδικασίες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στα τέλη του 2010 το σχεδόν ολόκληρο το ποσό που είχε εξαχθεί, επαναπατρίστηκε αφού κατεβλήθη και ο σχετικός φόρος.

Άρα σύμφωνα με τον Γιάννο, ζήτημα φοροδιαφυγής δεν υφίσταται...

Οι συναντήσεις με τους ορκωτούς λογιστές

Ο κ. Παπαντωνίου στην «απολογία» του αναφέρει πως την περίοδο 1983 – 1995 που ήταν νυμφευμένος με την Μαρία – Αμαλία Καρτάλη (απεβίωσε το 1997) δεν διατηρεί αρχείο της οικονομικής του κατάστασης.

Για τη χρονική περίοδο 1996 – 2006 έχει ήδη γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές της Βουλής το 2011.

Η πώληση των ακινήτων και η πραγματική τους αξία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται πως οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που αναγράφονται στα συμβόλαια πώλησης ακινήτων δεν ταυτίζονται με τις αγοραίες τιμές και οι προκύπτουσες διαφορές κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό η διαφορά στον λογαριασμό του ιδίου για τα έτη 1997 – 2003 προέρχεται από την πώληση δύο ακινήτων, ένα στην Κηφισιά και ένα στην Ανάβυσσο.

«Αθώος» λοιπόν δηλώνει στην «απολογία» του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο χρόνος θα κρίνει την αλήθεια των γεγονότων...

Διαβάστε επίσης:

«Χειρότερη και από του Άκη η σύμβαση του Γιάννου για τα υποβρύχια»

Ο Παπαντωνίου, η κουμπαριά με τον «σωτήρα» Στουρνάρα και η θαλαμηγός