ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία – 2 ακόμα υποψήφιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία – 2 ακόμα υποψήφιοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογή των 200 μελών της ΚΕ του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Η διαδικασία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέλθουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια: το ένα θα περιλαμβάνει την ενιαία λίστα της πλειοψηφίας, με άλλο θα κατέβει η Αριστερή Πλατφόρμα ενώ ενδέχεται να υπάρξει και ένα τρίτο ψηφοδέλτιο.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για το καταστατικό του ενιαίου φορέα και την ψήφιση των άρθρων του, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης ημέρας του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στην ψηφοφορία για την επιλογή των 200 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν πέραν του Αλέξη Τσίπρα, η υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σίσσυ Βωβού και ο σύνεδρος Πάνος Ηλιόπουλος.

Το Σάββατο, 4η ημέρα του συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το καταστατικό του ενιαίου φορέα και η ψήφιση των άρθρων του.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού, η πλειοψηφία ψήφισε πρόταση να δοθεί εύλογος χρόνος για αυτοδιάλυση, μετά από διαβούλευση, όσων συνιστωστών δεν το έχουν κάνει.

Επίσης υπερψηφίστηκε η πρόταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί από το Σώμα του ιδρυτικού Συνεδρίου, έναντι της πρότασης για εκλογή από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, καθώς και η πρόταση σχετικά με την ενιαία λίστα στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.