ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελέας Καραφλός-Σκάνδαλο Siemens:Διπλός χειρισμός, διπλό αδιέξοδo

Εισαγγελέας Καραφλός-Σκάνδαλο Siemens:Διπλός χειρισμός, διπλό αδιέξοδo

Ο εισαγγελέας που διαχειρίστηκε το σκάνδαλο Siemens – ΟΣΕ, βάζοντάς το στο αρχείο, διαχειρίστηκε και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Όταν έχουν καταρρεύσει θεσμοί και δικαιώματα που φάνταζαν ακλόνητα, ουδείς δικαιούται να μένει στο απυρόβλητο. Όταν ακόμα και η εθνική κυριαρχία έχει de facto καταλυθεί, παύουν πλέον να υπάρχουν «ιερές αγελάδες» ή ανέγγιχτες καρέκλες. Είναι προφανές ότι οι καθέδραν αλώβητοι θεματοφύλακες των πυλώνων της θεσμικής μας ύπαρξης, απέτυχαν παταγωδώς. Ήλθε η ώρα άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν θέλουν ειλικρινά να υπάρξει επόμενη μέρα για την Ελλάδα.

Το Newsbomb έχει φέρει στο φως δύο ηχηρές περιπτώσεις αξιοπερίεργης διαχείρισης πτυχών του σκανδάλου Siemens, με κεντρικό πρόσωπο τον εισαγγελέα κύριο Ανδρέα Καραφλό.

Η πρώτη ήταν η αρχειοθέτηση του σκανδάλου μίσθωσης ηλεκτρικών μηχανών και βαγονιών της SIEMENS, από τον Ο.Σ.Ε. Μία ομιχλώδης υπόθεση που έρχεται στην επικαιρότητα πάλι, λόγω της εμπλοκής των ναυπηγείων και τις χθεσινές εξελίξεις με τις διώξεις που ασκήθηκαν για συγγενείς υποθέσεις.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του «ισχυρού» άνδρα της Siemens, του φορέα της γερμανικής διαφθοράς, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς. Ο κύριος Καραφλός ως αρμόδιος για την τυπική διεκπεραίωση του εντάλματος, παραδέχθηκε στην ίδια εξέτασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι «παρατήρησε αοριστία στο κατηγορητήριο» και- όμως- το προώθησε.

Στην ίδια εξέταση μάλιστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου, χαρακτήρισε την έκθεση της Deveboise & Plimpton ως «δημοσίευμα», ενώ επρόκειτο για την έκθεση εξέτασης των κύριων μαρτύρων, η οποία και στοιχειοθέτησε το μεγάλο σκάνδαλο!

Επιπλέον ο κύριος Καραφλός δήλωσε ότι τα υπομνήματα των εμπλεκομένων στην προμήθεια – μαμούθ τον έπεισαν ότι η σύμβαση μίσθωσης ήταν επωφελής για τον ΟΣΕ, την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα αποκάλυπταν πως με το ίδιο κόστος η Ουγγαρία αγόρασε τους συρμούς!

Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Ακόμα και οι λειτουργοί με τις μεγάλες ευθύνες.

Όταν, όμως, έχουμε μία αλληλουχία «άστοχων» ενεργειών από τις οποίες ωφελούνται συγκεκριμένα συμφέροντα που έδρασαν εις βάρος του δημοσίου, εις βάρος της κοινωνίας, εις βάρος της ίδιας της πατρίδας, τότε δεν δικαιολογείται κανενός είδους εφησυχασμός.

Πρέπει επιτέλους όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι το μαγαζάκι κανενός, για να δικαιολογεί «ζημίες» ή εφήμερες πτωχεύσεις. Η Ελλάδα είναι ένα Έθνος με ύπαρξη χιλιετιών, το οποίο κληθήκαμε να διαχειριστούμε, για να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση του εις το διηνεκές. Όπως ακριβώς το παραλάβαμε.

Αναμένουμε, λοιπόν, από τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ειδάλλως, καθίστανται συνένοχοι σε μία τραγωδία με διαστάσεις Εθνοκτονίας. Είναι πολύ μικρός –όσο ψηλά και αν βρίσκεται- όποιος νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να το επιτρέψει.