ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ

Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ

Αναμνήσεις από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ξυπνήσουν οι διήμερες εκδηλώσεις του κόμματος για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Η ημέρα ίδρυσης του άλλοτε κραταιού κινήματος αναμένεται να αποτελέσει μοναδική αφορμή συνύπαρξης των τριών προέδρων του κόμματος, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόμο διαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου.

Το παρόν εκτός από την τριάδα, αναμένεται να δώσουν ηγετικά στελέχη παλαιότερων ετών, από τους πολιτικούς "σωματοφύλακες" του Ανδρέα Παπανδρέου (Γ.Καψής, Σπ.Μερκούρης, Α.Λιβάνης, Α.Κοκόλα κ.α.) μέχρι τις νεώτερες γενιές που έμειναν στο περιθώριο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.

Από μαθαίνουμε μάλιστα, οι προσκλήσεις επιβεβαιώνονται τηλεφωνικά από τον ίδιο το Γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Τη διαφορά πάντως θα κάνει για ακόμα μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα απουσιάζει σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό, ενώ όπως διέρρευσε η Μιλένα Αποστολάκη προσκλήθηκε αλλά έριξε "άκυρο".

Παρόντες, θα είναι και οι πέντε δήμαρχοι Μπουτάρης, Καμίνης, Σκοτινιώτης, Φίλης και Δημαράς δείχνοντας πως διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με τη Χαριλάου Τρικούπη παρά το σοσιαλδημοκρατικό μανιφέστο που έβγαλαν πριν ένα περίπου μήνα.