ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού

Το ΚΚΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού

«Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 αποτυπώνει την κλιμάκωση της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα για τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το κόμμα στο προσχέδιο προβλέπονται νέα βάρη τα οποία ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά καθώς από αυτά «τα 2,1 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και στην μικρή ακίνητη ιδιοκτησία, στην οποία θα συμπεριληφθούν και τα αγροτεμάχια, ενώ τα υπόλοιπα, κατά κύριο λόγο, θα συγκεντρωθούν από νέες περικοπές στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις μειώσεις στις συντάξεις και στην χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων».

«Επίσης στο προσχέδιο περιλαμβάνονται μέτρα για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση, για τη διευκόλυνση της δράσης του κεφαλαίου και της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ ενώ επισημαίνεται ότι «τα παραπάνω αναδεικνύουν ότι η υλοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από μία τεράστια αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου σε βάρος του λαού. Το δε αποτέλεσμά του θα αξιοποιηθεί για να δοθεί ζεστό χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, επικεντρώνοντας στο ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, κρύβουν από τον ελληνικό λαό ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που επαγγέλλονται - με τη σημερινή ή άλλη διαχείριση - τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν ημερομηνία λήξης» αναφέρει το ΚΚΕ καταλήγοντας «διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την προοπτική της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ».