ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Με τον Στουρνάρα έγινε συζήτηση, όχι μπουρδολογία

Μπακογιάννη: Με τον Στουρνάρα έγινε συζήτηση, όχι μπουρδολογία

Το κλίμα της χθεσινοβραδινής σύσκεψης των βουλευτών της ΝΔ με τον Γιάννη Στουρνάρα περιέγραψε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας πως «δεν ήταν κλίμα προθέσεων για να γίνει ζημιά στην κυβέρνηση».

«Οι βουλευτές που πήγαν στη συνάντηση και στον υπουργό Οικονομικών πήγαν, με επεξεργασμένες προτάσεις για τις αδικίες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Αυτό που δεν έκαναν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ το έκαναν οι βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και εξήγησε ότι οι προτάσεις τους αφορούν και την επαρχία αλλά και τις αστικές περιοχές.

«Οι συνάδελφοι ήταν καλά προετοιμασμένοι σε αυτά που προτείνουν, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν η πρώτη σύσκεψη που δεν υπήρξε μπουρδολογία» τόνισε.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει πολλές αδικίες. Ανέφερε χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις ενός αγροτεμαχίου που βρίσκεται 300 μέτρα από τη θάλασσα στη Μύκονο, και ενός αντιστοίχου στο Πέραμα. "Ένας αμπελώνας είναι δέντρα ή θάμνοι;" διερωτήθηκε. "Είναι χαοτική αυτή η κατάσταση με το νομοσχέδιο" πρόσθεσε.

«Όλοι οι βουλευτές πάντως συμφωνούμε οτι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης» σημείωσε. Ο κ. Στουρναρας, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, απάντησε επίσης ότι ενέχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας η διατήρηση του ΕΕΤΑ και πρέπει να παμε στον ενιαίο φόρο ακίνητων.

Σε ό,τι αφορά τα μη ηλεκτροδοτουμενα ακίνητα, η πρώην υπουργος ανέφερε ότι θα πρέπει να πληρώσουν χαμηλότερη φορολογία απο αυτή που τούς επιβάλλεται με το φορολογικό ν/σ στην υπάρχουσα μορφή του