ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ των ευθυνών τους Σαμαράς, Στουρνάρας, Προβόπουλος

Προ των ευθυνών τους Σαμαράς, Στουρνάρας, Προβόπουλος

-Καλούνται να περιγράψουν τις σχέσεις με την τρόικα

-Τον λόγο τώρα για την τρόικα έχει το Ευρωκοινοβούλιο

Πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι "πάγωσαν" στα γραφεία των Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου λαμβάνοντας ένας μακροσκελές ερωτηματολόγιο με αποστολέα την Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο λόγος είναι ότι κανείς στα γραφεία των τριών, δεν ανέμενε ότι το θέμα της ιδιότυπης "εξεταστικής επιτροπής" που αναμένεται να στηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για την αντιθεσμική λειτουργία της τρόικας στην χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια, θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.

Όμως όλα δείχνουν ότι μια σημαντική μερίδα των Ευρωβουλευτών είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος, και να μην επαναληφθεί η ελληνικού τύπου "ιλαροτραγωδία" με υποσχέσεις για εξεταστική γύρω από το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, οι οποίες τελικά έμειναν στα χαρτιά...

Όλα δείχνουν ότι όσα μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το πολιτικό μας σύστημα για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά του απέναντι στον δικτατορικό τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται η τρόικα, θα το κάνει το ευρωκοινοβούλιο.

samaras-stournaras

Προς το παρόν Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος έχουν στα χέρια τους ένα εκτενές ερωτηματολόγιο το οποίο καλούνται να απαντήσουν περιγράφοντας τις διαχρονικές σχέσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, αλλά και να εκφράσουν την άποψή τους για την συμπεριφορά των μελών της τρόικας στις διαπραγματεύσεις.

Αυτή είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να θέσει την τρόικα προ των ευθυνών της και σίγουρα αξίζει να μάθουμε το πώς καθένας από τους τρεις θα τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Όμως οι συνεργάτες και των τριών, Σαμαρά- Στουρνάρα- Προβόπουλου, "πάγωσαν" παίρνοντας στα χέρια τους της συγκεκριμένες ερωτήσεις, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: γιατί ξέρουν ότι οι απαντήσεις δεν θα μείνουν απόρρητες. Και πώς θα προκληθεί μείζον πολιτικό θέμα αν οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν είναι τόσο σκληρές όσο πρέπει.

Το βέβαιο είναι ότι το παιχνίδι ισορροπιών που προσπαθεί να παίξει η κυβέρνηση με τους τροϊκανούς είναι πολύ επικίνδυνο να ανατραπεί, και ίσως είναι επιτέλους ώρα να γίνει κάτι τέτοιο.

troika

Γιατί μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι οι ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει η ελληνική πλευρά έχουν οδηγήσει σε επώδυνους συμβιβασμούς εις βάρος της χώρας μας.

Αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλει να διασώσει έστω και την τελευταία στιγμή την αξιοπρέπειά του, η "εξεταστική επιτροπή" για την Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να το κάνει.

Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το αποφύγουν, η τρόικα θα λογοδοτήσει και είναι πολύ φυσικό αρκετοί στην χώρα μας να φοβούνται ότι μετά από αυτό ίσως ακολουθήσει η στιγμή και της δικής τους λογοδοσίας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε επίσης:

Χάνες Σβόμποντα: Η τρόικα πρέπει να καταργηθεί

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!

Υπ.Οικ.: Είμαστε σε επαφή με την Τρόικα για να βρεθεί ημερομηνία

Reuters: Αναβάλλεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα, Ρεν και Λαγκάρντ με την τρόικα

Αβέβαιη η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα