ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Η ώρα της σύγκρουσης Σαμαρά – Στουρνάρα δεν θα αργήσει

Κακλαμάνης: Η ώρα της σύγκρουσης Σαμαρά – Στουρνάρα δεν θα αργήσει

Αιχμηρή κριτική κατά του υπουργού Οικονομικών άσκησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ.

Αν και ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως οι σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά είναι άριστες και πως οι δυο τους «έχουν ταιριάξει πολύ», ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει πως οι δύο άνδρες σύντομα θα συγκρουστούν.

«Δεν πήγαμε νύχτα με καλάσνικοφ στο σπίτι του κου Στουρνάρα για να τον αναγκάσουμε να γίνει υπουργός. Είναι προκλητικό να λέει ότι έχασε χρήματα επειδή ανέλαβε το υπουργείο, την ώρα που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα τα εισοδήματα των Ελλήνων. Η ώρα της σύγκρουσης Σαμαρά – Στουρνάρα δεν θα αργήσει! Θυμηθείτε με».

Για τους πλειστηριασμούς ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, υπονοώντας ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή.

«Να είστε σίγουροι ότι δεν θα αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί αλλά για να μην είμαι και άδικος είναι βαθιά πεποίθηση του πρωθυπουργού να μην γίνουν πλειστηριασμοί!»

Αναφερόμενος στον φόρο ακινήτων σημείωσε πως «το νομοσχέδιο είναι βελτιωμένο. Υπάρχει ωστόσο μια αδικία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πως είναι δυνατόν να φορολογείς τον ιδιοκτήτη με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007; Οι αξίες έχουν αλλάξει ριζικά και εάν συμβεί αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα χτύπημα εις βάρος της αστικής κατοικίας».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων ο κ. Κακλαμάνης ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν έχει αλλάξει η πρόθεσή μου. Την Αθήνα πρέπει να την αγαπάς, να την ζεις, όχι να κάνεις πασαρέλα! Ας μας πει ο Γ.Καμίνης εάν έχει κάνει κανένα έργο μέσα στα τρία χρόνια της θητείας του. Εγώ δημιούργησα την Δημοτική Πινακοθήκη, έκανα την ανάπλαση στου Ψυρρή και πολλά αλλά. Εκείνος μιλά μόνο για την κοινωνική πολιτική, την οποία βρήκε έτοιμη από εμένα από το 2008. Είναι ψεύδος να λέει ότι παρέλαβε χρεοκοπημένο Δήμο. Σας θυμίζω ότι επί των ημερών μου η Moodys μας έδωσε πιστοποίηση A1, ενώ επί Καμίνη ο Δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!».