Φ. Πιπιλή: Η πόλη θέλει Μπουτάρηδες - Δεν είναι για τραλαλί τραλαλό

Φ. Πιπιλή: Η πόλη θέλει Μπουτάρηδες - Δεν είναι για τραλαλί τραλαλό

Υπέρ της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης τάχθηκε η Φ. Πιπιλή παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και αναμένεται να δώσει το χρίσμα στον Γ. Ιωαννίδη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η βουλευτής της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων: «Θέλει Μπουτάρηδες η τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ το είχα πει και την προηγούμενη τετραετία ότι θα έπρεπε να τον στηρίξουμε. Είναι Θεσσαλονικιός, είναι κιμπάρης, ένας άνθρωπος χορτασμένος στη ζωή του, κοσμογυρισμένος και έχει αντίληψη του τι σημαίνει πόλη. Η πόλη δεν είναι για να κάνουμε τραλαλί τραλαλό ούτε για να έχουμε κιτς συμπεριφορές στο πολιτισμό της».

Η κ. Πιπιλή έκλεισε τη συζήτηση για πιθανή δική της υποψηφιότητα στο Δήμο Αθηναίων λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατί είναι βουλευτής και δεν επιθυμεί να παραιτηθεί προκειμένου να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Ομως η κ. Πιπιλή πρότεινε όλοι οι βουλευτές που θα κατεβούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να παραιτηθούν τώρα ακολουθώντας το παράδειγμα του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

«Είναι απαράδεκτο να έχεις καβάντζα την βουλευτική έδρα και να χρησιμοποιείται η αυτοδιοίκηση για πολιτική ανέλιξη ή για κομματικές σκοπιμότητες. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι πολίτης από την κοινωνία και όχι από τη Βουλή ή τον κομματικό σωλήνα».