Ιωαννίδης: Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον β΄γύρο

Ιωαννίδης: Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον β΄γύρο

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος σε έναν δεύτερο γύρο» απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης σε ερώτηση αν προτιμάει να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών το Απόστολο Τζιτζικώστα ή την Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Σε ό,τι αφορά την έκβαση της εκλογικής μάχης παρατήρησε πως «σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι». «Εμείς θα κάνουμε καθαρό αγώνα» είπε στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά το γεγονός ότι ήταν επί χρόνια βουλευτής και κατά συνέπεια έχει ψηφίσει διάφορα «μνημονιακά» μέτρα, απάντησε:

54794eceeab7f40446fd44a7d41b2696 XL

«Εδώ δεν είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κόσμος θα κρίνει ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία και ποιος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Όσο για μένα, καμάρι μου που ήμουν επί 10 χρόνια βουλευτής και υπουργός. Το μνημόνιο δεν το ήθελε κανείς. Ήταν, όμως, μονόδρομος. Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αντιμνημονιακός, αλλά το τι έχεις να αντιπροτείνεις. Και εδώ δεν μας έχουν απαντήσει. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, επειδή βλέπουν ότι έτσι συντάσσονται με τον κόσμο που υποφέρει και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δεν έχουν όμως κάποια εναλλακτική λύση να προτείνουν. Είναι σαν να πρέπει να κινηθείς σε έναν μονόδρομο, και εσύ βγαίνεις και δηλώνεις ότι είσαι ενάντια στον μονόδρομο. Δεν αντιπροτείνουν τίποτα. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Καράογλου στηρίζει Ιωαννίδη