ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκεται η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, κ. Ελένη Ζαρούλια.

Μετά την απολογία της ανέκυψε διαφωνία μεταξύ των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος είχε την άποψη ότι η κ. Ζαρούλια πρέπει να προφυλακιστεί ενώ οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου είχαν την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μέχρι να αποφασίσει σχετικά το συμβούλιο Εφετών, η κ. Ζαρούλια θα κρατείται στο σπίτι της.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «ατιμωτικές» τις εναντίον της κατηγορίες απευθυνόμενη με υπόμνημα στις δύο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου.

«Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» είπε προφορικά η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπαινισσόμενη ότι ενδεχομένως θα στραφεί και δικαστικά εναντίον των συντακτών των κατηγορητηρίων.

Και οι δύο βουλευτές είχαν λάβει προθεσμία, για να απολογηθούν λόγω του αιτήματος εξαίρεσης των ανακριτριών που είχε καταθέσει ο Ν. Μιχαλολιάκος, το οποίο απερρίφθη χθες, Τρίτη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η Ελ. Ζαρούλια εκλήθη να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης με εγγύηση 20.000 ευρώ