Παπαδημούλης: Για την μετεξέλιξη της σχέσης γίνεται η συζήτηση για το τέλος του Μνημονίου

Παπαδημούλης: Για την μετεξέλιξη της σχέσης γίνεται η συζήτηση για το τέλος του Μνημονίου

«Όλη αυτή η συζήτηση για το τέλος του Μνημονίου, του ΔΝΤ κ.ο.κ φαίνεται πως θα βαστήξει πολύ. Και ασφαλώς δε γίνεται για να καταργηθεί το Μνημόνιο και για να φύγει η Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά, όπως την προδιέγραψαν και οι Έλληνες εκπρόσωποι προχθές στην Ουάσινγκτον, γίνεται για την ''μετεξέλιξη της σχέσης"». δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι «χθες, ο κ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μετά τα stress tests, χρειαζόμαστε 6-9 μήνες για να δούμε αν και πόσα λεφτά θα περισσέψουν. Επομένως, και από το ΔΝΤ και από το Eurogroup έχουμε διάψευση της κυβερνητικής θεωρίας ότι όπου να ‘ναι τελειώνουμε με το Μνημόνιο και την επιτήρηση. Αυτή τη στιγμή, το ζητούμενο είναι η «συσκευασία» των νέων σχημάτων επιτήρησης που θα ναι πολύ διαφορετικά και πιο αυστηρά από όσα προβλέπουν οι κανόνες της Ε.Ε. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κ.Σαμαράς διαψεύδεται και σε κάτι ακόμη: ότι και για την Ελλάδα, μέχρι τέλος του χρόνου, θα γίνει ό,τι έγινε σε Ιρλανδία και Πορτογαλία».

Βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια δύναμη αλλαγών και αμφισβήτησης

«Οι αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, είναι ορθότερο να παρθούν από μια Βουλή και μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Προφανώς, η νέα αυτή κυβέρνηση θα συναντήσει δυσκολίες. Πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση από τη σημερινή κυβέρνηση του «ναι σε όλα». Ασφαλώς, δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορείς να πετύχεις το 100% των στόχων σου. Αλλά είναι βέβαιο ότι πλέον και οι συνομιλητές μας, βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια δύναμη αλλαγών και αμφισβήτησης και το «παραμύθι» ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δραχμή, καταστροφή κ.ο.κ δεν πείθει πια.

Σημαντικά βήματα σε χρέος και πλεονάσματα, σημαίνει απελευθέρωση πόρων

«Τα δύο θέματα στα οποία θα συγκεντρώσουμε την προσοχή μας, είναι η αμοιβαιοποίηση του μη βιώσιμου χρέους, διεκδικώντας ευρωπαϊκή λύση και η ρεαλιστική αναπροσαρμογή των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα οποία έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, και που δεν βγαίνουν με τίποτα. Αν εξασφαλίσουμε κάποια σημαντικά βήματα σε αυτά τα δύο θέματα, προφανώς θα απελευθερωθούν πόροι που μπορούν να κατευθυνθούν προς την ανάπτυξη. Μια ακόμη βασική προτεραιότητά μας θα είναι το ελληνικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο και που θα επικεντρωθεί στα σημεία ακριβώς που δεν «πιάνει» ο δημόσιος διάλογος: το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, το φορολογικό σύστημα, η γραφειοκρατία κλπ», δήλωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προβάλλει ως δύναμη ελπίδας, όχι ως δύναμη διαμαρτυρίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επενδύει στο φανατισμό, στην εμφύλια πόλωση και την επιστροφή στο ‘50. Δεν τη θέλουμε. Δε συμφέρει τη χώρα, ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική. Η αξιωματική αντιπολίτευση, και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν προέταξε κατηγορητήριο εναντίον της κυβέρνησης, αλλά προτάσεις και πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβαίνει όσο θα προβάλλει ως δύναμη ελπίδας και όχι ως δύναμη διαμαρτυρίας. Ό,τι κι αν μηχανευτούν οι αντίπαλοί μας, δεν θεωρώ ότι μπορούν να πετύχουν τους «180», είναι ένα άπιαστο όνειρο. Αυτό άλλωστε το απέδειξε έμπρακτα και η ψήφος εμπιστοσύνης που προκάλεσαν Σαμαράς και Βενιζέλος»,ανέφερε.

Διαβάτε επίσης:

Να φωνάξει ο εισαγγελέας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τα τριάντα αργύρια Συμπιλίδη»!