ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ροζ φόντο και αντί-μεσοπροθεσμιακή ατζέντα στην Ηρώδου του Αττικού

Με ροζ φόντο και αντί-μεσοπροθεσμιακή ατζέντα στην Ηρώδου του Αττικού
Ο Κάρολος Παπούλιας, θα δεχτεί στις 2 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Στη σκιά του ροζ σκανδάλου Στρος-Καν αλλά και των νέων έντονων έξωθεν πιέσεων για συναίνεση, θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα της χώρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας, θα δεχτεί στις 2 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την οικονομική πρόταση που παρουσίασε η αξιωματική αντιπολίτευση την περασμένη Πέμπτη στο Ζάππειο. Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να εκφράσει στον ΠτΔ την εκτίμησή του ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και να του εξηγήσει ότι δεν προτίθεται να «συναινέσει στο λάθος, διότι αυτό θα ήταν έγκλημα».

Η ΝΔ έχει άλλωστε αποφασίσει, όπως όλα δείχνουν, να ψηφίσει «ΌΧΙ» επί της αρχής και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα κατατεθεί την Πέμπτη στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να έχουν ενσωματωθεί σε αυτό ορισμένες από τις "γαλάζιες" προτάσεις.

Τους δύο άνδρες αναμένεται να απασχολήσει έντονα και το φλέγον ζήτημα της εγκληματικότητας και του αναβρασμού στο κέντρο της Αθήνας, την επομένη της δέσμης μέτρων-ανάσα, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των βίαιων φαινομένων που έχουν διογκωθεί το τελευταίο διάστημα.

Και έκτακτη σύσκεψη Τομεαρχών και «γαλάζιων» Ευρωβουλευτών

Ο Αντώνης Σαμαράς, πριν περάσει το κατώφλι της Ηρώδου του Αττικού, θα συναντηθεί σήμερα στις 12 με τους τομεάρχες της παράταξης αλλά και τους ευρωβουλευτές του κόμματος, σε μια χρονική συγκυρία όπου το κόμμα χαράσσει ξεκάθαρη αντί-μνημονιακή γραμμή και ενώ οι πιέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, εντείνονται, προκειμένου η ΝΔ να συναινέσει στην κυβερνητική πολιτική.