ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστάτωση από τις καταγγελίες Καμμένου για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναστάτωση από τις καταγγελίες Καμμένου για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες Καμμένου για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το «πλυντήριο» πολιτικού χρήματος -Παντελώς ανυπόστατη λέει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρηματισμό δημοσιογράφων λέει η ΕΣΗΕΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε από την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προσκομίζοντας στην ΕΣΗΕΑ λίστα 37 δημοσιογράφων και Μέσων που φέρονται να αμείφθηκαν ή ενδεχομένως και να χρηματίστηκαν την τελευταία 5ετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο Π.Καμμένος, ποσόν της τάξεως των 28 εκατομμύριων ευρώ διάθεσε το ΚΕΕΠΛΝΟ, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπάρχουν και Ευρωπαϊκά Κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ενώ στη λίστα υπάρχουν 37 δημοσιογράφοι , Μέσα και περισσότερα από 150 μισθολόγια.

«Την ίδια στιγμή, κατά τύχη οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα κάνανε επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο», υπογράμμισε ο Π.Καμμένος υπαινισσόμενος ότι τα εν λόγω διαφημιστικά κονδύλια συνιστούσαν ένα αντράνταχτο άλλοθι για αμοιβή δημοσιογράφων και ΜΜΕ για την «παροχή καλών υπηρεσιών προπαγάνδας».

Δείτε εδώ τη λίστα που προσκόμισε ο κ. Καμμένος

LISTA KEELPNO

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου ο οποίος κάνει λόγο για παντελώς ανυπόστατη λίστα και για δημιουργία εντυπώσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου:

«Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π.Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.
Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Σε αρκετές περιπτώσεις το μέγεθος και η ακροαματικότητα των Μέσων δε δικαιολογούν τα ποσά. Δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν ορισμένους από τους παραλήπτες των ποσών αυτών να λειτουργούν ως μεσάζοντες ώστε να μεταφερθεί χρήμα προς συγκεκριμένους πολιτικούς. Η αναντιστοιχία ποσών και Μέσων που παρατηρείται συνάδει με αυτές τις πληροφορίες. Πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στη λίστα δεν έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν προσκομίζοντας τα αναγκαία παραστατικά ότι έλαβαν το ποσόν που αναγράφεται στη λίστα ως ανταμοιβή για τη φιλοξενία κάποιας καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τονίζει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό δημοσιογράφων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στη παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα δημοσιογράφων με τυχόν χρηματισμό» αναφέρει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Με αφορμή τη σημερινή προσέλευση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να παραδώσει λίστα με ΜΜΕ και ονόματα δημοσιογράφων που έλαβαν κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να διευκρινισθεί τυχόν χρηματισμός, ανακοίνωση εξέδωσε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός, κατά την σημερινή κατάθεση της λίστας ΜΜΕ και δημοσιογράφων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, διευκρίνισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια αφορούν διαφημιστική δαπάνη.
Το ΠΠΣ διευκρινίζει ότι, «στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία».

Χατζηνικολάου: Διαφημίζαμε νόμιμα επί 2 χρόνια

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί την ύπαρξη του ονόματος του στη λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν λάβει χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία μελετά το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μετά την παράδοσή της από τον Πάνο Καμμένο, εξέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά (398.000 ευρώ) αντιστοιχούν σε διαφήμιση 2 ετών που έλαβαν ΜΜΕ στα οποία είναι μέτοχος και πως ο ίδιος ως ιδιώτης δε σχετίζεται με το ποσό αυτό.

"Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση 2 ετών σε εταιρίες ΜΜΕ στα οποία είμαι μέτοχος" έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος και μέτοχος του Real Group.

Σχετικές ειδήσεις