Παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ - «Πήρε κεφάλι» ο Σαμαράς

Παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ...

Παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις. Μάλιστα σε σφυγμομέτρηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται και στην παράσταση νίκης, ενώ ο Α. Σαμαράς παίρνει προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΝΔ 24,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Οικολόγοι 3,3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Άρμα Πολιτών 2,2%, ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου. Πρώτος ωστόσο παραμένει ο «κανένας» με ποσοστό 36,8%.

Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι επίσης ότι τα ποσοστά του δικομματισμού μειώνονται στο 47,5%, ενώ την ίδια ώρα το 50,1% ζητά πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.