Επανεμφάνιση Δήμα-Αβραμόπουλου, με το βλέμμα στις… εκλογές!

Η ισχύς εν τη ενώσει, φαίνεται πως πιστεύουν στη ΝΔ και με τις εκλογές...

Η ισχύς εν τη ενώσει, φαίνεται πως πιστεύουν στη ΝΔ και με τις εκλογές να θεωρούνται -στο γαλάζιο στρατόπεδο- θέμα χρόνου, επιχειρούν να κλείσουν κάθε εσωκομματικό μέτωπο.

Μετά την εξομάλυνση των σχέσεων με τον τέως πρωθυπουργό και την έμμεση δημόσια υπεράσπιση της περιόδου Καραμανλή, την περασμένη εβδομάδα, από τον Αντώνη Σαμαρά, σειρά πήραν οι μέχρι πρότινος… αμίλητοι αντιπρόεδροι.
Οι 2 αντιπρόεδροι του κόμματος, επιστρατεύθηκαν εχθές και βγαίνοντας μπροστά, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, επιχείρησαν να ενισχύσουν την ενότητα της παράταξης, επιδεικνύοντας πλήρη συμπόρευση με τη γραμμή Σαμαρά, μετά από ένα διάστημα «αφωνίας», που είχε προκαλέσει πληθώρα σχολίων.

Τόσο ο κύριος Σταύρος Δήμας, όσο και ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, επέμειναν στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης, διαψεύδοντας εμπράκτως τα σενάρια που τους ήθελα να κρατούν σαφείς αποστάσεις από την τακτική Σαμαρά που έχει «πληγώσει» τις σχέσεις του κόμματος με μεγάλο μέρος του Ε.Λ.Κ.

«Όλοι στη Νέα Δημοκρατία ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η Επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση» ανέφερε ο κ. Δήμας, προσθέτοντας πως προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στα ρ/φ σταθμό Real απέρριψε το σύνολο όσων γράφονται και ακούγονται ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένσταση στη ΝΔ ως προς τους στόχους της πολιτικής της που είναι να βγει η χώρα από την κρίση το ταχύτερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή και πιο ανώδυνο τρόπο για τον λαό μας.

«Και αυτό περνάει μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά και τον γενικότερο επαναπροσδιορισμό της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα», πρόσθεσε ο πρώην Υπουργός, ακολουθώντας στο ακέραιο την κομματική γραμμή.

Παραδοχή της πίεσης του ΕΛΚ

Αναφερόμενος στη στάση του ΕΛΚ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχθηκε την πίεση προς τη ΝΔ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν την εξέπληξε.

«Επειδή όμως μας προβληματίζει, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε όλοι να κατανοήσουν ότι σήμερα το πρόβλημα είναι η συνέχιση της σημερινής πολιτικής που βαθαίνει την ύφεση και την κοινωνική ανασφάλεια. Για να σταματήσει αυτό, η μόνη καθαρή και δημοκρατική λύση είναι οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα», κατέληξε.