Στ. Λαμπρινίδης: « Η Αθήνα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ»

Στ. Λαμπρινίδης: « Η Αθήνα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ»
Στην «επιθετική διπλωματική πρωτοβουλία της Ελλάδας», που έχει «πολλαπλά μηνύματα σε παγκόσμιο επίπεδο» και που επιδιώκει την αποστολή...

Στην «επιθετική διπλωματική πρωτοβουλία της Ελλάδας», που έχει «πολλαπλά μηνύματα σε παγκόσμιο επίπεδο» και που επιδιώκει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αναφέρθηκε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης σε σύντομη συνάντησή του με δημοσιογράφους. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η Αθήνα βρίσκεται σχετικά σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη επίσκεψή του στο Βερολίνο (5-6 Ιουλίου) και στη Βιέννη (7 Ιουλίου), ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να πραγματοποιήσει μια περιοδεία στις ευρωπαϊκές χώρες που «βρίσκονται διπλωματικά στην πρώτη γραμμή του πυρός» και η κοινωνία των οποίων δεν κατανοεί τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας μίλησε για «ώρα ευθύνης» ως προς τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και ως προς την ασφάλεια της ζωής όσων επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ανθρωπιστική αποστολή της αρμάδας «Ελεύθερη Γάζα».

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις επί του θέματος, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως στη συνέχεια της ανακοίνωσης της ανάληψης πρωτοβουλίας από τη χώρα μας για την «άμεση» αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα -που βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης με τις θέσεις της διεθνούς κοινότητας και του «Κουαρτέτου»- ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε χτες τηλεφωνικά με τον Μαχμούτ Αμπάς, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν. Επίσης, ο ΓΓ του υπουργείου θα συναντηθεί αύριο με τους πρέσβεις των αραβικών χωρών, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να υπάρξει επικοινωνία με τους διοργανωτές της αρμάδας «Ελεύθερη Γάζα», προκειμένου να μεταφερθεί το υλικό της βοήθειας στα πλοία της ελληνικής αποστολής.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr