Εσωκομματικές ενστάσεις για το νόμο πλαίσιο

Εσωκομματικές ενστάσεις για το νόμο πλαίσιο
Ο νόμος πλαίσιο τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση...

Ο νόμος πλαίσιο τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε σήμερα το πρωί και ενημερώθηκαν τα μέλη του από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, την αναπληρωτή υπουργό Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το ΚΤΕ έκρινε «Απολύτως απαραίτητες» τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαφορετικές απόψεις διατυπώθηκαν για τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και η εστίαση αυτών ήταν ότι αντί ο πρύτανης να εκλέγεται από το Συμβούλιο του Ιδρύματος να εκλέγεται από το σύνολο των μελών του ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού).

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώθηκε ότι όλοι πλέον αποδέχονται το «δίπολο» , δηλαδή την ύπαρξη Συμβουλίου Ιδρύματος και Πρύτανη.

Μια άλλη ένσταση που διατυπώθηκε στον ΚΤΕ αφορούσε στην ψήφιση του νόμου, προτείνοντας αυτό να γίνει όταν ανοίξει η Βουλή στις 20 Αυγούστου και όχι στις αρχές του μηνός.

Σε ότι αφορά το άσυλο, το ΚΤΕ Παιδείας συμφώνησε με τις προτεινόμενες αλλαγές, είπαν ότι στο νόμο δεν αναφέρεται η λέξη «άσυλο», αλλά επαναλαμβάνονται κατά κάποιο τρόπο ορισμένα άρθρα του Συντάγματος και την ευθύνη για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών θα την έχει ο πρύτανης.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σημαντικό είναι ότι προβλέπονται υπηρεσίες φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, έτσι ώστε να προλαμβάνονται διάφορες καταστάσεις και να μην φθάνουμε στην καταστολή.