ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα"

"Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα"
Τα οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας, τέθηκαν...

Τα οικονομικά ζητήματα της εκκλησίας, τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Μονή Πετράκη.

«Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο τέλος της συνάντησης.

«'Όλοι οι αρχιερείς έλαβαν τον λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά μας κι αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας, ότι η Εκκλησία σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πάντα πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε» σημείωσε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την «καρποφόρα» συζήτηση και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία και το οποίο παρακολουθεί, όπως είπε, χρόνια τώρα.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η αξιοποίηση των δεσμευμένων ακινήτων της Εκκλησίας και προς όφελος του πάσχοντος ελληνικού λαού, αλλά και το θέμα της έγκρισης θέσεων πρεσβυτέρων, που έχει ανάγκη η Εκκλησία.