ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής τα «υποβρύχια»

Στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής τα «υποβρύχια»
Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα τον στείλει σε Ειδικό Δικαστήριο...

Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα τον στείλει σε Ειδικό Δικαστήριο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η υπόθεση των υποβρυχίων έχει κλείσει για την Βουλή.

Αναλυτικά, η Επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει αναλάβει να ερευνήσει το συγκεκριμένο σκάνδαλο για την περίοδο 2002-2009.

Συγκεκριμένα στην σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής καθόρισαν την διαδικασία της έρευνας, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν την εξέταση μαρτύρων και να υποβάλουν την έκθεσή τους στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση, η επιτροπή θα συνεδριάζει 4 φορές την εβδομάδα πρωί και απόγευμα, με στόχο να εξαντλήσει τον κατάλογο των μαρτύρων.

Αύριο ενώπιον της επιτροπής θα προσέλθουν ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Δημήτρης Γεωργιόπουλος, προκειμένου να τους ζητηθεί να προσκομίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Το ασφυκτικό πλαίσιο εργασιών πάντως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Παφίλη και Θοδωρή Δρίτσα αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν λόγο για «μεθόδευση».

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης πάντως, τόσο ο Υπουργός άμυνας Πάνος Μπεγλίτης όσο και ο υφυπουργός Τάκης Σπηλιόπουλος δεσμεύτηκαν με κατηγορηματικό και άμεσο τρόπο ότι, θα είναι στη διάθεση της επιτροπής όλα τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και ότι – όπου χρειαστεί – θα γίνει άρση απορρήτου.

Τέλος, αντικαταστάθηκαν οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι κ.κ Μειμαράκης και Τασούλας γιατί υπήρχε κώλυμα λόγω των κυβερνητικών θέσεων που κατείχαν στην κυβέρνηση της ΝΔ (υπουργείο άμυνας) και ο Πάνος Καμμένος γιατί είναι μάρτυρας ενώπιον της Δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση.

Η αξιωματικής αντιπολίτευση θα εκπροσωπείται στην επιτροπή από τους κ.κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο ενώ αναζητείται ο τρίτος βουλευτής.