ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Συνεχείς οι κυβερνητικές «λαθροχειρίες»

Μ. Χαρακόπουλος: Συνεχείς οι κυβερνητικές «λαθροχειρίες»
«Είχαμε τη λαθροχειρία του κ. Βενιζέλου στο Μεσοπρόθεσμο με τις απολύσεις, τώρα διαβάζουμε στην τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου...

«Είχαμε τη λαθροχειρία του κ. Βενιζέλου στο Μεσοπρόθεσμο με τις απολύσεις, τώρα διαβάζουμε στην τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου ότι θα έχουμε μείωση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ, αλλά και των κατώτερων συντάξεων άλλων ταμείων. Έλεος, για όνομα του Θεού! Που θα πάει αυτό το πράγμα;», διερωτήθηκε μέσω της συχνότητας του Σκαϊ, ο Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κακοποιεί τις έννοιες που η ΝΔ θέτει στο δημόσιο διάλογο, όπως η εργασιακή εφεδρεία.
«Η εργασιακή εφεδρεία, όπως παρουσιάστηκε από τη ΝΔ είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που στοιχίζει λιγότερο από τις απολύσεις. Η κυβέρνηση μιλά για εργασιακή εφεδρεία στο Μεσοπρόθεσμο αλλά στην τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου έχουμε τα αποκαλυπτήρια της πολιτικής της, καθώς γίνεται σαφής λόγος για απολύσεις μετά τον ένα χρόνο της εφεδρείας. Και οι λαθροχειρίες ακολουθούν η μια την άλλη», είπε χαρακτηριστικά.

Βλέπει δικαίωση των "γαλάζιων" θέσεων

«Αργά αλλά σταθερά όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν το δίκιο των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ. Θυμίζω την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ με ονομαστικές αναφορές στην Ελλάδα και την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται -καθώς είναι λάθος η επιβολή φόρων σε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση- τα δημοσιεύματα στη Guardian και τώρα το δημοσίευμα στη Wall Street Journal. Νομίζω ότι αρχίζει να ακούγεται ο ρεαλιστικός λόγος, η διαφορετική πρόταση που παρουσιάζει η ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο φαίνεται πια σε κάθε νηφάλιο αναλυτή ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη. Ο δρόμος αυτός δεν βγαίνει, το λένε πια αυτό εντός και εκτός Ελλάδας», σημείωσε βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.