ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Καστανίδη για την ψήφο των μεταναστών

Απάντηση Καστανίδη για την ψήφο των μεταναστών
«Σεβόμαστε τις απόψεις του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την ψήφο των μεταναστών...

«Σεβόμαστε τις απόψεις του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την ψήφο των μεταναστών, εμμένοντας στη νομική ορθότητα της πολιτικής μας επιλογής και στην καθολική εναρμόνιση του ν. 3838/2010 με το Σύνταγμα της χώρας», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χάρης Καστανίδης, για το νόμο που αφορά στην κτήση της ελληνικής ιθαγένειας και την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σύμφωνα με την οποία, βάσει δημοσιευμάτων, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμοδότηση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει ανάλογη εισήγηση στο Δ' Τμήμα του ΣτΕ, η οποία ανέφερε, ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν, όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, για την ανάδειξη οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος.

Περισσότερα στο newscode.gr