ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απελευθέρωση της πλατείας θέλει ο Καμίνης

Την απελευθέρωση της πλατείας θέλει ο Καμίνης
Το απόγευμα έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας...

Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση της πλατείας Συντάγματος από τους καταληψίες και τις σκηνές τους, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών τόσο από τα μεγάλα ξενοδοχεία του Συντάγματος, που έχουν χιλιάδες ακυρώσεις, όσο και από τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά στο κάτω μέρος της πλατείας, ο κ. Καμίνης ζητεί να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο MEGA, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρέπει «να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατείας Συντάγματος» και για να επιτευχθεί αναλαμβάνει από σήμερα πρωτοβουλία ο Δήμος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση έχει συγκαλέσει σύσκεψη σήμερα το απόγευμα για το θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι «Αγανακτισμένων» - σκηνιτών της πλατείας Συντάγματος, καθώς ένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι «αγανακτισμένοι» προχωρούν το Σαββατοκύριακο σε απολογισμό και αποφασίζουν για την επόμενη φάση των κινητοποίησεων τους.