ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φως στο διορισμό των μελών του ΕΣΡ

Φως στο διορισμό των μελών του ΕΣΡ

Φως στο διορισμό των μελών των ανεξάρτητων αρχών, ξεκινώντας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), διαφαίνεται στον ορίζοντα, με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να αναφέρει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξουν στα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ήταν συναινετικό, καθώς είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου, οι οποίες φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί να προσφύγει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Η ευρύτερη συναίνεση που διαμορφώνεται προλειαίνει και το έδαφος για εξεύρεση λύσης και για τις υπόλοιπες τέσσερις ανεξάρτητες αρχές (ΑΣΕΠ, Συνήγορος του Πολίτη, ΑΔΑΕ και ΕΕΤΤ) για τις οποίες η λήψη απόφασης απαιτεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, την πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων (18 σε σύνολο 23 μελών).

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων