Σφυροκόπημα σε τέσσερα επίπεδα από τη Ν.Δ.

Σφυροκόπημα σε τέσσερα επίπεδα από τη Ν.Δ.
Το ρόλο του υπερασπιστή των «αδυνάτων», ανέλαβε η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα...

Το ρόλο του υπερασπιστή των «αδυνάτων», ανέλαβε η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα. Δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, οδηγοί ταξί και Πανεπιστημιακοί, είδαν την αξιωματική αντιπολίτευση να βάζει πλάτη στα αιτήματά τους, τασσόμενη υπέρ και των 4 κοινωνικών ομάδων, στα ισάριθμα ζητήματα που ανέκυψαν τα τελευταία 24ωρα

Δίπλα στους δημοσίους υπαλλήλους

Το μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που τελούν υπό την απειλή της απόλυσης πήρε η ΝΔ. Στη σκιά του ορατού πια ενδεχομένου «διακοπής της συνεργασίας με το δημόσιο», μεγάλης μερίδας των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η αξιωματική αντιπολίτευση, τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της πρότασης της –που πρώτη φορά παρουσίασε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο 2- για εργασιακή εφεδρεία.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τα όσα υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού, παρουσίασε την ολοκληρωμένη θέση του πάνω στο θεσμό, λέγοντας πως για όσους είναι πάνω από τα 50 προτείνεται εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού, για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία. «Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται», διευκρίνισε μάλιστα ο Γιάννης Μιχελάκης, αναπτύσσοντας τη ‘γαλάζια πρόταση’-‘φιλική επίθεση’ στους δημοσίους υπαλλήλους .

«Πλάτη» και υποσχέσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους

Η ΝΔ επανήλθε αυτή την εβδομάδα και στο ζήτημα της προάσπισης του δικαίου των χαμηλοσυνταξιούχων που ζητούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους.

Η «Συγγρού» άδραξε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση της για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση όλων των χαμηλοσυνταξιούχων, κάτω από τα 700 Ευρώ, με αφορμή την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου πως στη σελίδα 165, του επικαιροποιημένου Μνημονίου, προβλέπεται ρητώς η μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ - που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα- καθώς και η μείωση των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων, μαζί με τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει εδώ και καιρό την υπόσχεση να αποκαταστήσει τις κατάφορες αδικίες του μνημονίου, όταν μειωθεί το έλλειμμα.

Κλείνει το μάτι στους Πανεπιστημιακούς

«Το κλίμα ήταν κλίμα συμφωνίας στο ότι χρειάζονται ριζικές και γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα», σημείωσε ο αρμόδιος τομεάρχης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση των πρυτάνεων, την περασμένη Πέμπτη, με τον Αντώνη Σαμαρά, μαρτυρώντας την καλή διάθεση της ΝΔ απέναντι στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

«Τόσο οι Πρυτάνεις, όσο και εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζητούμε από την Υπουργό να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο αυτών των εβδομάδων, προκειμένου και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα να καταθέσει συγκεκριμένες

προτάσεις στο Σχέδιο Νόμου, αλλά και να μπορέσει η Υπουργός να συνυπολογίσει τις απόψεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της δήλωσής του, προτάσσοντας την συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πολυπληθή κοινότητα των Πανεπιστημιακών δασκάλων .

Στήριξη και στους οδηγούς ταξί

Έναν ‘δικό τους άνθρωπο’, βρήκαν οι ιδιοκτήτες ταξί στη ΝΔ, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε ανοιχτά τη κατηγορηματική διαφωνία της απέναντι στην απόφαση Ραγκούση να απελευθερώσει το επάγγελμα.

Μάλιστα, δια του εκπροσώπου της, μίλησε για ακόμη μια φορά για κυβερνητικό σκορποχώρι, διερωτώμενη με ποιον της ζητείται να συναινέσει, με τον κύριο Ρέππα ή τον κύριο Ραγκούση;

Η αξιωματική αντιπολίτευση δε δίστασε μάλιστα να καταστήσει σαφές πως διέκρινε περισσότερα θετικά στην πρόταση του προκατόχου του Υπουργού Μεταφορών και πως πάνω σε αυτή ζητά διορθωτικές αλλαγές.