Γ. Παπακωνσταντίνου: Που ήταν τόσα χρόνια οι «Αγανακτισμένοι»;

Την έντονη οργή του για τους «Αγανακτισμένους» εκφράζει ο υπουργός...

Την έντονη οργή του για τους «Αγανακτισμένους» εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει δείγμα φασισμού τους οργανωμένους προπηλακισμούς και μιλάει για εκτροχιασμό όταν αναφέρεται στις αυθόρμητες εκδηλώσεις των πολιτών. Διερωτάται μάλιστα, «που ήταν όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι» τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά το θέμα των αυθαιρέτων, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει ότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα έχει μια λογική «καρότου και μαστίγιου». Διασαφηνίζει εξάλλου πως δε θα γίνουν «τακτοποιήσεις» σε ευαίσθητες περιοχές και ότι θα ισχύσει το «περιβαλλοντικό ισοδύναμο», όπως έγινε και στους ημιυπαίθριους.

«Η διάθεση του 17% της ΔΕΗ είναι απόφαση της κυβέρνησης η οποία δεν έχει αλλάξει», διευκρινίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και σημειώνει πως ο χρονικός ορίζοντας είναι το 2012 και η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό επενδυτή.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, σύντομα θα επιτραπεί η πρόσβαση στην παραγωγή λιγνίτη σε τρίτους.

Θέμα χρόνου αποτελεί η άρση της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεκαθαρίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ για το θέμα της Κερατέας σημειώνει πως είναι κρίσιμο και πρέπει να προχωρήσει.

Ερωτηθείς για το αν το δανειακό πρόγραμμα πρέπει να ψηφισθεί με 151 ψήφους, ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει χαρακτηριστικά πως αρκούν οι 151 ψήφοι για να εγκριθεί.