ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Έσω έτοιμοι

Α. Σαμαράς: Έσω έτοιμοι
Αυτό αναμένεται να πει ούτε λίγο ούτε πολύ στη σημερινή αλλά και στην αυριανή του ομιλία, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής και της πολιτικής επιτροπής...

«Έσω έτοιμοι…», αναμένεται να πει ούτε λίγο ούτε πολύ στη σημερινή αλλά και στην αυριανή του ομιλία, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής και της πολιτικής επιτροπής αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς.

Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ, αναμένεται να λάβει έντονα προεκλογικό χαρακτήρα, αφού όπως λένε στενοί του συνομιλητές «μετά από την πρόσφατη 6ωρη ακυβερνησία», το αίτημα των εκλογών έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι και αποτελεί ζητούμενο για τη ΝΔ η οποία επιθυμεί την αλλαγή της κρατούσας πολιτικής και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εστιάσει στα φορολογικά, επισημαίνοντας την αποσπασματική υιοθέτηση των θέσεων της «Συγγρού» από το οικονομικό επιτελείο, που από τη μια αποδεικνύει την ορθότητα των προτάσεων της ΝΔ και από την άλλη δεν μπορεί να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αν η κυβέρνηση δεν βρει την τόλμη να εφαρμόσει τις προτάσεις της παράταξης στο σύνολό τους.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να εστιάσει ξανά στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και θα αναπτύξει εκ νέου, μια προς μια τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων των 50 δισ. που «πρώτη έθεσε η ΝΔ στο Ζάππειο 2, μετά χλευάστηκε, έπειτα υιοθετήθηκε η θέση της υπό την πίεση όμως της Τρόικας και τώρα αμφισβητείται από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, συνεχίζοντας τις παλινωδίες της κυβερνητική ρητορείας».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να σταθεί και στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει ενώ το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά.

Από το πρωί μάλιστα σήμερα πραγματοποιεί σειρά επαφών με το επιτελείο του προκειμένου να βάλει τις τελευταίες πινελιές στις ομιλίες του, που σκοπό έχουν να ανεβάσουν τους τόνους, δίνοντας έντονο προεκλογικό χρώμα κάτι που θα επιδιώξει και το καλοκαίρι προκειμένου να μην χαθεί η «δημοσκοπική φόρα», που δείχνει το τελευταίο διάστημα να έχει πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η αναφορά του στα ξένα δημοσιεύματα, όπως το τελευταίο της Wall Street Journal, που αποδεικνύουν πως το κλίμα ολοένα και πιο γρήγορα αλλάζει, υπέρ της ΝΔ και των θέσεών της, και στο εξωτερικό.