ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε πάλι τα… παρακάλια ο Τσίπρας - Ζητά την πολιτική στήριξη της Μέρκελ

Άρχισε πάλι τα… παρακάλια ο Τσίπρας - Ζητά την πολιτική στήριξη της Μέρκελ

Την υποστήριξη της Άνγκελα Μέρκελ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ούτως ώστε να κλείσει εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ζητήσει σήμερα, Πέμπτη (04/02/2016) ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το συριακό, στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα βρει την κατανόηση που ζητεί από την κ. Μέρκελ γνωρίζοντας πως εάν και επισήμως τα δύο θέματα δεν συνδέονται, η καγκελάριος αναγνωρίζει πλέον τις δυσκολίες που συναντά η ελληνική πλευρά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και οι οποίες είναι τεράστιες, όπως επίσης ότι έχει διαπιστώσει την αναβλητικότητα της τουρκικής πλευράς στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία πρώτη εικόνα της διαπραγμάτευσης-καθώς χθες συζητήθηκε και το δημοσιονομικό- και πιστεύει ότι οι δανειστές μπορούν να πειστούν τουλάχιστον για το ασφαλιστικό εάν ξεπεράσουν κάποιες αγκυλώσεις για περικοπές συντάξεων όπως επιμένει να ζητεί το ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας λόγω των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ζητήσει τουλάχιστον πολιτική στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλει το Μαξίμου για να τις προχωρήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων